Tuska-Torstai on täällä!

Mistä on kysymys:

Tänä vuonna kilpailu on suurempi kuin koskaan ja se laajenee Helsingistä Ouluun sekä Joensuuhun! Kilpailussa etsitään Suomen seuraavaa kovinta tulokasta tai talenttia! Tuska-Torstain voittaja esiintyy vuoden 2020 Tuska Festivaalilla. Kilpailua on mukana järjestämässä Helsingin Bar Loose, Oulun Hevimesta, Susiraja Metal Club yhdessä Ravintola La Barren kanssa. Kilpailun finaali pidetään Helsingin Tiivistämöllä.

Tuska-Torstai on Tuska-festivaalin liitännäistapahtumana järjestettävä musiikkikilpailu. Sen tarkoituksena   on tarjota mahdollisuus kilpailijoille päästä esiintymään Tuska-Festivaalille sekä nostaa esille Suomen rikasta musiikkikulttuuria.  Haluamme antaa uusille ja vielä hieman tuntemattomille esiintyjille mahdollisuuden ja paikan valokeilassa.

MUTTA! Eniten meitä tietysti kiinnostaa mitä tapahtuu kulissien takana ja mitä bändeille kuuluu ja onko yllätyksiä luvassa. Alla bändien tervehdykset ja tunnelmat Tuska-Torstai karsintojen lähestyessä.


MANIAC ABDUCTOR

Maniac Abductor
Kuva: Säynevirta Photography & Video

”Morjesta! Meille kuuluu äärimmäisen hyvää! Paljon keikkoja tiedossa ja siltä pohjalta on hyvä käydä tykittelemässä myös Tuska-Torstai skabassa. Kun on vauhti päällä niin miksi pysähtyä. Tuntuu hyvältä olla kisassa mukana, koitetaan mennä päätyyn asti. Yllätykset ei olisi yllätyksiä, jos niistä tiedottaisi etukäteen…”

NAMELES

Nameles

”Meille kuuluu oikein hyvää. Viime vuonna julkaistiin omakustanteisesti debyyttialbumi nimeltä “Kohtalo”. Sen tiimoilta soitamme levyn kovimmat rallit. Tulevassa Tuska-Torstai setissä mukana myös uutta Namelesia.
On mukava päästä Joensuuhun soittamaan. Joensuu on hieno metallikaupunki ja se on ollut “to do”- listalla ja vihdoin sinne päästään soittamaan. Namelesilta luvassa tiukka ja aggressiivinen keikka niinkuin tähänkin asti. Veitset on niin sanotusti teroitettu. Toivotaan, että paikalliset ottavat meidät Etelä-Karjalan pojat hyvin vastaan.
Mukavaa kevään odotusta!”

SAROF

Sarof

”Sarofin leirissä tunnelmat ovat hyvinkin innokkaat! Alkukarsinnoista selvittyä tuntuu hyvältä ja kohtahan sitä päästään sitten oikeasti veivaamaan! Tiivistettynä siis: meille kuuluu oikein hyvää ja tunne on varsin mieluisa. Mitään tajunnanräjäyttäviä yllätyksiä tuskin on luvassa, vai onko? Ehkä yllätämme (ylitämme) itsemme? Noh, enivei luvassa on ainakin takuuvarmaa melodöödistä! ”

DISTRESS OF RUIN

Distress Of Ruin
Kuva: Original band photos by Joona Kotilainen, Original art by Francesco Luca

”Meillehän kuuluu aivan hyvää. Uusi vuosi ja uudet kuviot. Ollaan kasattu porukka eri maailmankolkista takaisin treenikselle ja se vanha kuuluisa soittamisen ilo on löytynyt.
Pari viime vuottahan ovat olleet osaltamme hiljaisia, kun vokalistimme Lauri etsi itseään ja kadotettua muusaansa Kanadan vuoristoista. Mies on sittemmin palannut takaisin Suomeen ja porukka kerätty kasaan. Soitto maistuu uudella syvempää kumpuavalla tavalla ja uusia veisujakin on alettu tapailemaan.
Tuska-Torstai on upea mahdollisuus astua takaisin geimeihin, vaikka myönnettävä on, että kattaus on tänä vuonna erityisen kova! Tämä ymmärrettävästi on pistänyt tutun terveen kilpailuhengen pintaan ja siksi treeniksellä ollaankin vietetty enemmän aikaa kuin aikoinaan baareissa.
Nähdään La Barressa!”

MARRAS

Marras

”Kuopion Aito ja Oikea MARRAS on erittäin otettu ja jopa yllättynyt saamistaan äänistä. Minua henkilökohtaisesti lämmittää ajatus esiintyä omassa entisessä kotikaupungissa Joensuussa ja varsinkin La Barressa, jossa oltiin viime vuoden alussa esiintymässä ystäviemme Decrowned -yhtyeen kanssa. Vastaanotto oli meille hyvä, vaikka nyt savolaisia kutaleita oltiinkin. Edellinen EP nauhoitettiin Pohjois-Karjalassa Lehmossa SF-studiolla ja ei se huonosti mennyt sekään. Seuraavaksi sinne tuli Marraksen pieruja haistelemaan eräs Stam1na, jonka tuotos ei varmaan siksi ollut yhtään hassumpi… 😀
Viime vuosi oli meille hiljainen, sillä aloitimme uusien biisien tekemisen. Niitä päästiinkin jo hiukan “koeajamaan” Kuopiorokissa. Nyt aletaan olla uusien biisien suhteen siinä pisteessä, että studiota aletaan kohta varailemaan. La Barressa kuullaankin myös uutta materiaalia, joka ei ole teemoiltaan ehkä niin synkkää kuin aikaisempi: Pinnan alle EP.
Joensuussa uusi kitaristimme Miiku (myös KRUOR) pääsee toden teolla hommiin ja hevimetsuria kannattaa jo itsessään tulla katsomaan. Rumpali Aaro Lappalainen huolehtii, ettei syke pääse vajoamaan vaarallisen alas. Niille, kenelle Marras on vielä vieras, niin kannattaa käydä tutustumassa Spotifyssa tai Youtubessa. Ei pidä kuitenkaan sotkea Kuopion Aitoa ja Oikeaa Marrasta uudempaan tulokkaaseen Bläkkis Marrakseen, joka tekee tahollaan myös erinomaista työtä.
Marras ei keikoillaan liikaa synkistele, vaan oli keikka kuin keikka, niin sinne tullaan pitämään hauskaa ja luiskauttamaan niskanikamat takaisin kohdalleen olematta kuitenkaan mikään bilebändi.”

DECROWNED

Decrowned

”Decrownedille kuuluu vuonna 2020 oikein hyvää. ”Ships Leave” sinkku on ilmestymässä tässä alkuvuodesta ja se on viimeinen julkaistava kappale edellisvuoden studiosessioista. Tähän kappaleeseen on tulossa myös musiikkivideo. Hommat jatkuvat uuden materiaalin hiomisella ja demottamisella. Ollaan palloteltu vähän seuraavaa äänityspaikkaa ja sekin alkaa nyt olla mietittynä.
Tuskatorstai-kilpailuun on mukava päästä mukaan. Tuskin mitään ylimääräisiä yllätyksiä järjestetään; annetaan musiikin puhua puolestaan. Treenataan kovaa, täysillä vedetään ja katsotaan mihin se riittää.”

SEGMENTIA

Segmentia

”Kyllähän tosiaan oli tiukka äänestys viimeiseen asti! Nyt tuntuu todella
helpottuneelta ja hyvältä, koska on saanut keskittyä siihen olennaiseen
eli soittamiseen ja laulamiseen. Alkukarsintakierros tulee olemaan
jännittävä ainakin Segmentian näkökulmasta, koska illan muut esiintyvät
bändit ovat musiikillisesti hyviä ja erilaisia. Olemme tosi iloisia että
ihmiset ovat äänestäneet Segmentiaa, me lähdetään otettuina ja hyvällä
fiiliksellä vetämään keikka helmikuussa!”

WEIGHTLESS WORLD

Weightless World
Kuva: Emmi Virtanen/ By Emmi

”Weightless Worldin alkuvuosi on ollut tosi kiireinen. Uusia biisejä, studiota, keikkoihin valmistautumista jne. Omaan Tuska-Torstai -karsintaan on enää kaksi viikkoa aikaa ja jännitys sen kun tiivistyy. Ihan ensimmäisenä mielessä on tietty kiitollisuus kaikille meidän faneille, jotka saivat riittävän äänivyöryn aikaan, että päästään karsimaan Joensuuhun. Joensuun keikkaa ajatellen ollaan tosi hyvillä fiiliksillä. Illan settiä on treenattu ja treenataan vielä nämä kaksi jäljellä olevaa viikkoa ahkerasti. Luottavaisin mielin siis itään päin ollaan lähdössä ja uskotaan totta kai, että jatkopaikkaan on hyvä mahdollisuus, kun saadaan yleisö hurmattua!
Ensimmäisellä karsintakierroksella tullaan soittamaan meidän viime vuonna ilmestyneeltä debyyttialbumilta tavaraa, mutta jatkopaikan tullessa olemme valmistautuneet ottamaan myös uusia kappaleita mukaan settiin. Voi siis hyvin olla mahdollista, että semifinaaleissa kuullaan jotain ennenkuulematonta!
Hyvillä mielin siis eteenpäin. Nähdään Joensuussa! ”

TUSKA-TORSTAI 2020 ALKUERÄ 1: JOENSUU

TUSKA-TORSTAI 2020 ALKUERÄ 2: JOENSUU

Teksti: Annina Lybeck