SMC:n viikonlopun soittolista – Ville Seppänen

SMC:n viikonlopun soittolistoja laativat joensuulaiset metallipäät teidän viikonloppujenne iloksi. Tällä kertaa listan on koonnut Ville Seppänen, Ravintola Mikon omistaja ja täten varmasti monelle täkäläiselle janoiselle sielulle tuttu naama tiskin takaa.

Millaista musiikkia kuuntelet?
Vuosia sitten kaverini sanoi, että miun musiikkimaku on laaja: kaikkea hevistä metalliin. Tosiasiassa kuuntelen sujuvasti kaikkea, mikä voidaan määritellä rockin alalajiksi. Melkein kaikki sieltä menee. Raivokas oksentelu ja laulaminen ei voi kuulostaa samalta. Miun pitää saada sanoista selvää. Siinä menee miulla raja.

Miksi juuri näin?
Sanoitukset on olleet aina jostain syystä tärkeitä. Kai niistä haluaa löytää omia ajatuksiaan. Harvoin tykkään mistään, minkä tärkein sanoma on lähinnä höpöhöpö ja rahat tänne. Tietysti jollain pienellä melodialla, joka tarttuu kuunnellessa korvaan, voi olla tärkeä rooli. Rytmeihin jään kiinni helposti. Lapsena kotona kuunneltiin paljon radiota, katsottiin hittimittarit ja listaohjelmat. Lisäksi isoveljen levyt ja kasetit oli kovassa kuuntelussa. Sieltä sitten musiikin kirjo on laajentunut koko ajan ja laajenee yhä.

Mistä pidät joensuulaisessa metallikentässä?
Toiminta tuntuu olevan virkeää ja innokkaita tekijöitä riittää, sekä taustalla että tekemässä itse musiikkia. Uutta verta löytyy koko ajan.

Miten viikonlopun soittolista muokkautuu?
Miun lista tuli nyt vain sellaisista bändeistä, jotka olen joskus nähnyt livenä. Biisit valkkasin näiden bändien omista suosikeista. Kaikki ei ole tyylin puolesta heviä tai metallia, mutta ei sitä aina jaksa tukkaa heiluttaa.

Mitäs viikonlopputerveisiä laitetaan metalliporukoille?
Tukkaa on mukavampi heiluttaa yhdessä.