SMC:n viikonlopun soittolista – Ilja Koslonen

SMC:n viikonlopun soittolistoja laativat joensuulaiset metallipäät teidän viikonloppujenne iloksi. Tällä kertaa listan on koonnut muusikko Ilja Koslonen, joka tunnetaan mm. Systematic Sickness Kinistä, Serpenthiasta ja Pi Mezonista.

Aluksi Ilja kertoo hieman musiikkimaustaan ja soittolistan muotoutumisesta. Soittolistan löydät rullaamalla postauksen loppuun.

 

Millaista musiikkia kuuntelet?

Joku viisas mies joskus sanoi, ettei musiikkimaussani ole mitään järkeä ja näinhän asia aika pitkälti taitaa ollakin. Voin sujuvasti vaihtaa Pink Floydista black metaliin ja siitä klassiseen musiikkiin, eikä siinä mielestäni ole mitään ihmeellistä. Toki kuuntelemani musiikki kallistuu keskimäärin raskaamman musiikin puolelle, jos ei soundillisesti, niin ainakin sitten henkisesti.

Miksi juuri näin?

Lähtökohtanahan on aina hyvä biisi, joskaan sekään ei aina riitä herättämään mielenkiintoani paria kuuntelukertaa pidemmälle. Kappaleen sovituksessa, soundivalinnoissa tai esimerkiksi sanoituksissa pitää olla joku minullekin selittämätön lisä, että se kolahtaa. Eri musiikkityyleissä tehokeinot ja sitä kautta tunnetilat eroavat suuresti toisistaan, ja tämä seikka vetää minua kuuntelemaan musiikkia hyvinkin laajalla spektrillä.

Mistä pidät joensuulaisessa metallikentässä?

Yhteisöllisyydestä. Sen lisäksi, että Joensuusta löytyy valtava määrä todella taitavia soittajia, suurin osa heistä puhaltaa niin sanotusti yhteen hiileen, eikä mitään kuppikuntia ole pahemmin päässyt syntymään.

Myöskään kuuntelijoiden keskuudessa ei ole syntynyt pieniä piirejä, joissa vain esim. blackmetallistit pyörisivät keskenään. Tämä on hieno juttu kaikkien kannalta.

Miten viikonlopun soittolista muokkautuu?

Aluksi listan kasaaminen vaikutti työläältä, mutta sitten rupesin käymään musiikkikirjastoani läpi ja päätin, että laitan sinne spontaanisti eteen tulevia kappaleita, joita kuuntelisin viikonloppua käynnistäessäni. Eli hieman pirtsakampaa poljentoa on luvassa, unohtamatta monipuolisuutta!

Mitäs viikonlopputerveisiä laitetaan metalliporukoille?

Pitäkää silmät ja korvat auki sekä mieli avoinna: mielenkiintoisia asioita voi tulla vastaan yllättävistä suunnista. Rupatellaan, kun tavataan! Hyvää viikonloppua!