SMC:n viikonlopun soittolista – Dalva Lamminmäki

SMC:n viikonlopun soittolistoja laativat joensuulaiset metallipäät teidän viikonloppujenne iloksi. Tällä kertaa listan on koonnut Dalva Lamminmäki, joensuulainen perinteentutkija ja yksi tuoreemmista SMC:n aktiiveista eli laumanvartijoista.

 

Millaista musiikkia kuuntelet?

Kaikkea mahdollista ja mielellään jotain uutta. Olen aina kiinnostunut musiikista, jollaista en ole ennen kohdannut. Keikoilla tykkään käydä tunnelman takia ja etenkin, jos yhtye on ennestään tuntematon. Kulttuurintutkijana syyllistyn myös tonkimaan aika usein yhtyeiden taustoja ja lyriikoita, kulttuurisia esityksiä sekä poliittisia viestejä. Kuuntelen paljon erimaalaisia yhtyeitä, ja pidän siitä, kun sanoitukset ovat yhtyeen omalla kielellä, eivätkä aina englanniksi.

Miksi juuri näin?

Musiikki on itselleni hyvin tärkeä jokapäiväinen asia ja liittyy usein sen hetkisiin tunnelmiin tai tekemiseen. Siivotessa menee bossa nova ja joogatessa Sepultura. Myös ihmiset vaikuttavat asiaan, eli ystävien kanssa usein vaihdetaan musiikkiin liittyviä ajatuksia ja kuunnellaan jotakin. Uudet ihmiset tuovat myös aina uusia löytöjä musiikkimaailmasta. Itse en soita mitään instrumenttia, mutta kuuntelen sujuvasti.

Mistä pidät joensuulaisessa metallikentässä?

Monipuolisuus on ensimmäinen mieleen tuleva asia: soittajia ja metallipäitä löytyy joka lähtöön. Tykkään käydä paljon keikoilla, ja paikallisia yhtyeitä on mukava käydä katsomassa aina. Myös keikkojen järjestelyssä mukavaa on ihmisten tapaaminen ja loistavat kohtaamiset.

Miten viikonlopun soittolista muokkautuu?

Sisällytin listaan kaikkea, mitä mieleen tuli, enkä jäänyt turhia pohtimaan. Hauskinta oli myös havaita, kuinka biisit liittyvät aina joihinkin tapahtumiin tai ihmisiin. Muutamaa yhtyettä lukuun ottamatta olen nähnyt kaikki myös livenä, ja lista sisältää hyviä keikkamuistoja. Tämmöistä perus radiosoittoa.

Mitäs viikonlopputerveisiä laitetaan metalliporukoille?

Naattikaa viikonlopusta ja musiikista. Jossain on joku, joka on sinulle omistanut jonkun biisin, usko vain!