Rokkiviikon torstai on metallinen

TIEDOTE: Vapaasti julkaistavissa

Susiraja Metal Club järjestää perinteikkään Surmakuja-metalliklubin 11.7. torstaina Joensuun La Barressa. Meno jatkuu illan päätteeksi Rockclub Marksissa. Klubi on järjestyksessään jo seitsemäs, ja se on vakiinnuttanut paikkansa rokkiviikolla, joka huipentuu viikonloppuna järjestettävään Ilosaarirockiin. Klubin tarkoituksena on esitellä pohjoiskarjalaista metalliosaamista matalan kynnyksen tapahtumassa.

”Surmakuja on kaikille täysikäisille metallista kiinnostuneille avoin tapahtuma. Aiempina vuosina paikalle onkin tullut kiitettävästi myös niitä, joille metallimusiikki ei ole niin tuttua.” – Petri Lauronen, SMC ry:n puheenjohtaja.

Ravintola La Barressa järjestettävässä tapahtumassa soittaa 4 bändiä, joiden tyyli vaihtelee akustisesta metallista melodiseen death metaliin.

”Bändit ovat suurelle yleisölle vielä tuntemattomia, mutta nuoria, nälkäisiä ja ennen kaikkea nousevia. Surmakujan ohjelmistossa eri bändien tyylilajit vaihtelevat perinteisesti.” – Dalva Lamminmäki, Surmakujan tapahtumakoordinaattori.

”Nousevat bändit ovat ainakin aiempina vuosina kiinnostaneet ihmisiä siinä määrin, että tapahtumat ovat olleet aivan täynnä porukkaa. Moni metallifani kertookin oman rokkiviikonloppunsa alkavan jo torstaina Surmakujalla.” – Petri Lauronen.

Rokkiviikon torstai on metallinen, sillä maakunnassa tapahtuu muutakin mielenkiintoista. Taitokorttelissa kisataan heavy metal -neulomisen maailmanmestaruudesta. Tapahtuma on kerännyt kansainvälistä huomiota, ja osallistujia saapuu eri puolilta maailmaa.

”Kaikki alkoi villistä ajatuksesta: voisiko neuloja tehdä samanlaisia vaikuttavia liikkeitä kuin ilmakitaristi? Ajatus oli tarpeeksi hullu saadakseen ihmiset innostumaan, ja pian ydinjoukkue kokoontui yhteen, jotta ajatus toteutuisi. Raskaan metallin neulominen ilmentää Pohjois-Karjalan henkeä: metallista musiikkia ja neulomista, jotka siirretään äidinmaidossa sukupolvelta toiselle.” – Mari Karjalainen, Heavy Metal Knitting -projektipäällikkö.

Lisäksi torstaina järjestetään Kiteellä pohjoismaista ja suomalaista metallimusiikkia käsittelevä Nordic Metal Music –seminaari, joka on osa Kitee International Music and Art -festivaalia.

“Seminaarissa keskustellaan pohjoismaisen metallimusiikin erityispiirteistä. Kansainvälisesti Skandinaviaa pidetään metallimusiikkiyhteisön sydämenä.” – Anna Svetlova, Nordic Metal Music Seminar -organisaattori.

Vaikka tapahtumat ovat eri tahojen järjestämiä, tehdään rokkiviikon torstaista metallipitoista yhteistyön voimin.

”Metallikulttuuri on sen verran yhtenäinen ja kuitenkin marginaalinen, että eri toimijoiden välinen yhteistyö on aina hedelmällisempää kuin erillään puuhastelu. Metalli kuuluu ihan oikeasti kaikille.” – Dalva Lamminmäki.

Lisätiedot:

Dalva Lamminmäki, Surmakujan tapahtumakoordinaattori, 044 370 0019

Petri Lauronen, Susiraja Metal Club ry:n puheenjohtaja, 044 299 4075

Mari Karjalainen, Heavy Metal Knitting -projektipäällikkö, 050 315 6947

Anna Svetlova, Nordic Metal Music Seminar -organisaattori, 050 656 1273