Metallipäät menee naimisiin

Sanna & Joni

Maalaisromanttiset häät, valkoinen kakku, vaaleanpunaiset koristeet… Ei. Nyt menee metallipäät naimisiin.

Kun joensuulaiset Sanna ja Joni, pian tuleva aviopari, alkoivat suunnittelemaan häitään ja pohtimaan teemaa, nousi luonnolliseksi valinnaksi parin yhteinen kiinnostus metallimusiikkiin. Rakkaus metallimusiikkiin on yhdistänyt heitä alusta asti, vaikka muuten intressit ovat olleet melko erilaisia.

Sanna aloitti kirjoittamaan hääsuunnitelmista blogia osaksi säilyttääkseen muistoja, mutta myös löytääkseen ihmisiä, joiden hääsuunnitelmiin kuuluu samantyylinen teema, tai jotka ovat jo toteuttaneet samantyyppiset häät. Häälehtien sivuilta apua ei ole löytynyt. Vaihtoehtoiset teemat häissä ei ole ainakaan vielä näkyvä osa laajempaa häämediaa (lehdet, hääoppaat ja -kirjat), kuten Sanna kommentoikin: ”missä on ne zombiehäät, jossa vieraat syövät aivokakkua?” Ideoita pariskunta on joutunut etsimään lähinnä ulkomailta. Perinteisistä hääideoista toki on apua, ne vain täytyy kääntää omannäköisiksi.

Metallimusiikki näkyy ja kuuluu häissä, mutta on myös haaste. Kaikki vieraat toki eivät ole metallimusiikin ystäviä, ja heitä pariskunta lupaa huomioida ”hieman lempeämmillä biisivalinnoilla”. Pari on jo alkanut listaamaan hääbiisejä, ja Spotify-lista täyttyykin erityyppisistä metallibiiseistä. Joni mainitsee itselleen tärkeimpänä In Flamesin Follow Me:n.

Rakkauslauluista kuitenkin on kyse. Metallica, Evanescence, Nightwish, Whitesnake, Judas Priest, The 69 Eyes, Dio, Van Halen ja moni muu tahdittaa juhlia. Hääohjelma on työn alla, mutta perinteiset hääleikit kenties jäävät näissä häissä toteuttamatta. Ehkä ryöstetään pankki tai anoppi.

Hääpaikaksi valikoitui Linnoituksen Krouvi Lappeenrannasta. Lappeenranta on molemmille tärkeä kaupunki ja oli selkeä valinta häidenviettopaikaksi. Hääpaikan omistaja innostui pariskunnan ideasta, ja se yksi häiden tärkeimmistä asioistakin järjestyi: musta kakku. Metallihäissä väreinä ovat punainen ja musta. Värejä löytyy niin kattauksista kuin kutsukorttien vahasineteistä. Koristeluun tätä väriteemaa on haluttu tuoda muillakin yksityiskohdilla, esimerkiksi mustat ruusut tehdään käsityönä kotona.

Pariskunnan häävaatteet ovat myös kokonaisuuteen sopivia väreiltään, ja pääkallot pääsevät valloilleen. Morsian haluaa valkoista ylleen, punamustin somistein. Mustaa hääpukua Sanna ei halunnut, koska musta on hänelle arkivaateväri. Sanna toteaa valkoisen mekon olevan hänelle ”aikas raflaava veto!”

Metallihäät koostuvat siis hyvästä metallimusiikista, punamustasta teemasta ja tulevista hääpotrettikuvista, joista ei vielä puhuta. Tekoveri ei tule kysymykseen, sanoo morsian, koska menee vaivalla tehdyt meikit pilalle.

Metallipäät menee naimisiin -blogia voit käydä lukemassa osoitteessa http://heavyhaat.blogspot.com/

Pariskunnan hääprojekti löytyy myös Instagramista  #metallipaatmeneenaimisiin

Haastattelu: Dalva Lamminmäki